Революція на граніті

< назад до новин
Новий проєкт з революційними стрічками
Революція на граніті Революція на граніті почалась 2 жовтня 1990 року на площі Жовтневої революції в Києві. Можна вважати, що саме після неї площа стала Майданом Незалежності.

Як це сталося і чому?

Студенти з різних куточків України оголосили голодування і висунули свої політичні вимоги тодішній владі. Одна з головних вимог - недопущення підписання нового Союзного договору.

Блог: Элемент: Революция на граните - Редактирование Фото 3

Вже тоді інтелектуальна молодь обрала чіткий напрям для своєї країни - свободу і незалежність.

На цих фотографіях ми можемо побачити атрибут тогочасної революції - стрічки на головах протестувальників.

Блог: Элемент: Революция на граните - Редактирование Фото 4

Серед закликів та плакатів були такі тези: “Я згоден покласти життя на вівтар вільної України”, “Борці за правду і свободу, ви гордість рідного народу”, “Союзний договір - це тюрма для України”, “Виконайте реальні вимоги голодуючих - врятуйте їх життя”.

Блог: Элемент: Революция на граните - Редактирование Фото 5

Крім голодування, що тривало 3-18 жовтня, молодь вперше перекрила рух транспорту в Києві, а коли міліція планувала їх розгін, кияни вийшли на вулицю й стали щитом для молоді.

Блог: Элемент: Революция на граните - Редактирование Фото 6

Якщо переглянути документальні відео тих подій, можна побачити два табори: озлоблених прорадянсько налаштованих людей і натхненну молодь, що хоче жити у вільній країні.


У цей період один із засновників революції написав на аркуші “Майдан Незалежності” і закріпив його у наметовому містечку, де студенти голодували, хворіли, але трималися один одного й власної мети.

Ми хочемо бути вдячними студентам, що боролись за проголошення незалежної України у дев’яностих роках, ризикуючи власним життям та здоров’ям.

Блог: Элемент: Революция на граните - Редактирование Фото 21

Саме тому вирішили створити революційні стрічки, які схожі на елемент традиційного українського вбрання. Сподіваємось, вони стануть одним із символів боротьби за незалежність нашої країни.

Блог: Элемент: Коллекция Flowers - Редактирование Фото 3
Блог: Элемент: Коллекция Flowers - Редактирование Фото 4

Боролись, боремось і будемо боротись.

100% коштів із продажу стрічок будуть передані на підтримку ЗСУ.